Cycloperativa

STELLEN VOOR

Bakfietsfeest 2020 - Poelaertplein - Justitiepaleis in de Marollen

Op zaterdag 17 september 2022 organiseert Cycloperativa de 10de editie van het "Bakfiets FEEST de la charge" van de Week van de Mobiliteit en de steun van Brussel Mobiliteit. Het evenement zal voor het vierde jaar doorgaan in de Marollen, aan de voet van de lift naar het Poelaertplein. Dit evenement wil hét uitstalraam zijn van de Brusselse vrachtfiets-scene en transport-oplossingen per fiets voor professionelen en particulieren. We willen zichtbaarheid geven aan de bestaande oplossingen, en zelfs deze die nog niet bestaan.

Het Bakfiets FEEST de la charge is dus dé gelegenheid voor nieuwsgierigen en voor al wie wil ervaren hoe het is om met een vrachtfiets (met twee of drie wielen) of met een fiets-aanhangwagen te rijden.

We organiseren allerlei ludieke activiteiten, zoals een test-parcours voor slalom- en evenwichtsoefeningen om materiaal of kinderen te vervoeren, en last but not least, een klimwedstrijd! De deelnemers aan de klimwedstrijd proberen bovenaan de helling te geraken, met één, twee of drie (of nog meer!) bakken bier. Zolang men niet boven is geraakt met de vorige hoeveelheid, mag men niet proberen met méér. We hebben allerlei mensen uitgenodigd (ambachtslieden, bedrijfjes,..) die hun activiteit (of een deel ervan) uitoefenen met een vrachtfiets. Genoeg om u te overtuigen om op de fiets te kruipen? Er zal ter plaatse een bar zijn, eten door "foodbikes", en... vrachtfietsen uiteraard.

Fietsers, fietskoeriers, ouders en stedelingen, de vracht-bakfiets is een fantastisch middel om alles en nog wat te vervoeren in de stad, en een echt alternatief voor de auto. Dioxyde de Gambettes en de Cycloperativa spreken met jullie af op zaterdag 17 september vanaf 14u, om je jezelf te laten overtuigen in een feestelijke sfeer. De 10de editie van het Bakfietsfeest beloofd super te worden!

PROGRAMMA


Vanaf 14u : Test van vrachtfietsen ​
14u/15u : Inschrijvingen voor de klimwedstrijd
Vanaf 15u00 : klimwedstrijd + verassingswedstrijd
20u : Resultaten en prijsuitrijking ​
22u : After-Party

In samenwerking met

<